previous arrow
next arrow
Slider

Informace

Telefon do ŠJ:  326 531 678

e-mail na odhlašování obědů:  jidelna@seznam.cz

Provozní řád ŠJ

Provozní řád stravovací místnosti ŠJ

Závodní stravování

Sanitační řád

Řád HACCP

Důvody pro stravování dítěte v naší školní jídelně

  • Vaříme výhradně z čerstvých a kvalitních potravin
  • Dbáme na pestrou skladbu jídelníčku
  • Nabízíme denně zdravou přílohu (zeleninový salát, ovoce, cereální tyčinka, jogurt, puding, moučník, apod. Každodenní součástí oběda jsou i různé druhy nápojů)
  • Poskytujeme vašim dětem zdravé a optimálně vyvážené stravování (při sestavování jídelního lístku přísně hlídáme doporučenou spotřebu tuků, cukrů, mléka, mléčných výrobků, masa, ryb, zeleniny a ovoce)
  • Vaříme moderně a udržujeme si hygienický standart (jídla připravujeme z větší časti v konvektomatu, který umožnuje vaření v páře, smažení na minimálním množství tuku a to vše šetrně tak, aby se v potravinách uchovalo co nejvíce vitamínů a minerálů)
  • To vše za výhodnou cenu obědastravné 2019/2020

Tvorba jídelního lístku

Při tvorbě jídelníčku jsme vázáni: spotřební košem, doporučenou pestrostí stravy a finančním limitem.

Spotřební koš vychází z dosud platných doporučených výživových dávek, je uveden ve vyhlášce č. 107/2005 Sb., o školním stravování, MŠMT ČR, je závazný a podléhá každoroční kontrole České hygieny a České školní inspekce.

Sledované potraviny ve spotřebním koši:

  • Maso 
  • Ryby
  • Mléko
  • Mléčné výrobky
  • Tuky
  • Cukry
  • Zelenina
  • Ovoce
  • Brambory
  • Luštěniny

Potravinové alergeny

 14 potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavce 10. najdete pod tlačítkem níže.